Introduction

Adoptoi monumentin juhlanäyttely starttaa toukokuussa

Pyöreä, betonirakenteinen katos vihreällä nurmella.

Adoptoi monumentin juhlanäyttely starttaa toukokuussa

Adoptoi monumentti -vaapaaehtoistoiminta täyttää tänä vuonna 15 vuotta! Juhlavuoden kunniaksi Pirkanmaan maakuntamuseo toteuttaa näyttelyn, joka kiertää toiminnassa mukana olevia Pirkanmaalaisia kuntia toukokuusta alkaen.

Ensimmäiset kohteet Pirkanmaalla adoptoitiin vuonna 2009. Pirkanmaalta Adoptoi monumentin idea on levinnyt useisiin muihin maakuntiin, ja adoptoituja kohteita on tullut vuosien varrella lisää. Vuoteen 2024 mennessä Pirkanmaalla on tehty 25 adoptiosopimusta ja koko maassa 66. Uusin adoptiokohde Pirkanmaalla on Tampereen Näsinpuiston laululava.

Näyttelyssä kävijä pääsee tutustumaan Adoptoi monumentti -toimintaan sekä erilaisiin Pirkanmaalla adoptoituihin kohteisiin. Näyttely viipyy kussakin kunnassa noin kuukauden ajan, näyttelytiloina toimivat pääasiassa kirjastot. Näyttely starttaa 6.5.2024 Mänttä-Vilppulasta, jossa se on avoinna Mäntän kirjastossa kuun loppuun asti. Kesäkuukausina näyttely kiertää Pälkäneellä 3.–27.6., Urjalassa 2.–30.7. ja Valkeakoskella 2.–29.8. Syys-lokakuussa ovat vuorossa Ylöjärvi ja Lempäälä, marraskuussa Kuhmoinen ja joulukuussa Tampere. Vuoden 2025 puolella näyttely nähdään vielä Pirkkalassa ja Kangasalla.

0 kommenttia aiheesta “Adoptoi monumentin juhlanäyttely starttaa toukokuussa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *