Introduction

Adoptoi monumentti esittäytyi konferenssissa Tanskan Viborgissa!

Adoptoi monumentti esittäytyi konferenssissa Tanskan Viborgissa!

Adoptoi monumentti esittäytyi toukokuun alussa Tanskan Viborgissa kulttuuriympäristöjä ja niiden suunnittelua käsittelevässä konferenssissa. Konferenssin järjestäjä oli Tanskan Kulttuuriministeriön linna ja kulttuurivirasto (Kultur Ministeriet Slots- og Kulturstyrelsen).

Pirkanmaan maakuntamuseota pyydettiin konferenssiin esittelemään Adoptoi monumentti-ohjelmaa. Museon edustajaksi ja Adoptoi monumentti -ohjelman esittelijäksi konferenssiin päätettiin lähettää ohjelman käynnistysvaiheessa projektikoordinaattorina toiminut ja parhaillaan rakennustutkijan sijaisena toimiva Miia Hinnerichsen.

Konferenssi pidettiin 9.5.2019 tanskalaisen pikkukaupungin Viborgin vanhalla raatihuoneella ja se oli pääosin tanskankielinen. Konferenssin osallistujina oli rakennusperinnön suojelun ammattilaisia ja viranomaisia sekä arkkitehteja, suunnittelijoita ja kaavoittajia.

Adoptoi monumentti -ohjelmaa esiteltiin englanniksi konferenssin iltapäivän Workshop-ohjelmassa pitämällä kaksi kertaa peräkkäin sama 15 minuutin esitelmä, jota seurasi 15 minuutin kysymys, kommentointi ja keskusteluosio. Molemmilla kerroilla kaikki pienehkön salin istumapaikat olivat varattuja, kuulijoita oli noin 20-
25. Keskustelu esitelmän jälkeen oli molemmilla kerroilla aktiivista ja innostunutta. Saapa nähdä innostuivatko tanskalaiset aloittamaan oman Adoptoi monumentti -toiminnan!

Lisätietoja konferensista: https://b-a-r-k.dk/bark/aktuelt/#konference-bygningskulturen-planlaegningen

 

0 kommenttia aiheesta “Adoptoi monumentti esittäytyi konferenssissa Tanskan Viborgissa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *