Introduction

Kulttuuriympäristötalkoot 2. ja 3.9.2023  

Pieniä punaisia parakkirakennuksia sorakentän reunoilla.

Kulttuuriympäristötalkoot 2. ja 3.9.2023  

Alueelliset vastuumuseot Pirkanmaan maakuntamuseo ja Tampereen Luonnontieteellinen museo järjestävät syyskuussa kulttuuriympäristötalkoot Kangasalan Sarsassa ja Mobilian alueella. Leirillä tutustutaan alueen monimuotoiseen luonnon- ja kulttuuriperintöön, tartutaan yhdessä muinaisjäännöksen konkreettiseen hoitotyöhön ja vieraslajin hävittämiseen sekä kunnostetaan Mobilian ainutlaatuisen siirtotyömaanäyttelyn rakennuksia. Luvassa on monipuolista asiaa ja ajatustenvaihtoa kulttuuriympäristöstämme ja sen hoidosta.

Kangasalan seutu tunnetaan jo kivikaudelta jatkuneesta asutuksesta, joka on muokannut kulttuurimaisemaa sekä alueen biotooppeja. Mobilia on Kangasalla sijaitseva auton ja tien museo, joka on omalla alallaan valtakunnallinen vastuumuseo.

Talkoot on tarkoitettu kulttuuriperinnön hoidosta kiinnostuneille aikuisille. Voit osallistua yhtenä tai kahtena päivänä. Osallistuaksesi et tarvitse ennakkotietoja tai erikoistaitoja. Tapahtuma on maksuton. Osallistujille tarjotaan lounas ja kahvi. Talkoot kestävät molempina päivinä klo 9.30-17.30.

Mukaan mahtuu 25 ensimmäiseksi ilmoittautunutta. Ilmoittautuneille lähetetään elokuussa lisätietoa talkookirjeessä.

Lisätiedot ja sitovat ilmoittautumiset 17.8.2023 mennessä:

sähköpostilla pirkanmaan.maakuntamuseo@tampere.fi

tai ajalla 31.7.-17.8. puhelimella numeroon 040 673 0784

Polku lehtometsän rinteessä keväällä.

0 kommenttia aiheesta “Kulttuuriympäristötalkoot 2. ja 3.9.2023  

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *