Introduction

Rauma Karhulinna

Rauma Karhulinna

Karhulinnan I maailmansodan aikaiset varustukset ovat parhaiten säilyneitä ja komeimpia linnoitusmuistoja Raumalla. Karhulinna sijaitsee Merirauman kaupunginosassa Syväraumanlahden pohjoispuolella olevalla kalliolla Järvikadun päässä. Alueen taisteluhaudat ovat kallioon louhittuja, jopa 2 metrin syvyisiä. Kokonaisuudessaan taisteluhautaa on Karhulinnassa louhittu n. 160 m ja haudan seinämät on vahvistettu sementtilaastilla muuratuilla kiilakivillä sekä paikoin betonilla. Haudan keskiosassa on kaksi tykkiasemaa ja haudan molemmissa päissä on kallioon louhitut suojahuoneet. Torjuntasuunta on länsi.
I maailmansodan aikaisten linnoitteiden rakentaminen on ilmeisesti kokonaisuudessaan tapahtunut Raumalla vuonna 1916. Karhulinna oli kaupungin huolellisimmin rakennettu varustus ja ilmeisesti toinen kokonaan valmiiksi saaduista, käyttökuntoisista pattereista Raumalla.

Hoito-ohjeet

Hoidon tavoitteena on pitää Karhulinnan taisteluhaudat näkyvillä ja mahdollisimman siisteinä. Taistelukaivannoissa kasvava vesakko raivataan vuosittain. Kaivannoista kerätään pois roskat ja romut. Rauman kaupunki huolehtii sovittaessa raivausjätteen ja roskien poiskuljettamisesta.

Suositukset käytöstä
Kohde soveltuu hyvin pienimuotoiseen matkailuun ja opetukseen.

Karhulinna sijaitsee lähellä Merirauman tiheästi rakennettua kaupunginosaa.

0 kommenttia aiheesta “Rauma Karhulinna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *