Introduction

Uhrikivenkadun Uhrikivi

Uhrikivenkadun Uhrikivi

Kuvaus
Uhrikivenkadun rautakaudelle ajoittuva uhri- eli kuppikivi (muinaisjäännösrekisteritunnus 109010009) on kooltaan 3,6 x 2,7 x 1,2 metriä ja se painaa noin 30 tuhatta kiloa. Kiven pinnassa on laskettu olevan yhteensä 136–139 kuppia. Kuppien lukumäärän perusteella kuppikivi on Suomen suurin (Laulumaa 2010) ja se on yksi edustavimpia esimerkkejä Suomesta löydetyistä kuppikivistä.

Hoito-ohje
Hoito kohdistuu uhrikiveen ja sen välittömään lähiympäristöön (noin 10 m2 ala kuppikiven ympäriltä). Hoito sisältää kohteen pitämistä siistinä ja puhtaana, ruohon leikkuun ja ylimääräisen kasvillisuuden poiston kohteen läheltä. 

Sijainti
Uhrikivi sijaitsee Hämeenlinnan ydinkeskustan luoteisosassa, Kaurialassa, Uhrikivenkadun ja Matintien risteyksen tuntumassa sijaitsevalla avoimella ja tasaisella puistoalueella.

Suositukset käytöstä
Kohde soveltuu paikallishistoriasta kiinnostuneille omatoimiseksi retkikohteeksi. Uhrikivenkadun kuppikiven ympäristö soveltuu kesäkaudella myös pienimuotoisten, lyhytaikaisten ja häiriötä aiheuttamattomien tilaisuuksien, kuten opastusretkien, pitopaikaksi.

Adoptoija

Työvalmennussäätiö Luotsi sr

0 kommenttia aiheesta “Uhrikivenkadun Uhrikivi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *