Introduction

Eura Panelian Lammashaka

Eura Panelian Lammashaka

P: 6798877, I: 229863

Lammashaan muinaisjäännösalue koostuu kahdesta erillisestä röykkiöryhmästä. Eteläisessä ryhmässä on kolme röykkiötä, jotka sijaitsevat hakamaisessa ympäristössä peltoaukean reunalla. Pohjoinen röykkiöryhmä, jota adoptointi toistaiseksi ainoastaan koskee, koostuu kahdesta lähekkäin olevasta röykkiöstä, jotka sijaitsevat pahasti umpeen kasvaneessa ja ryteikköisessä saarekkeessa omakotialueelle johtavan kadun pohjoispuolella. Röykkiöistä suurempi on kooltaan 15 x 10 m ja sen korkeus on lähes 2 m. Röykkiötä on pengottu ja inventointikertomuksen mukaan sen keskellä on aikaisemmin ollut sähkötolppa. Nykyään sähkölinja kulkee välittömästi röykkiöiden itäpuolitse. Lammashaan muinaisjäännösaluetta hoidettiin aikaisemmin Museoviraston toimesta ja alueella on Euran kunnan pystyttämät opastaulut.

Hoito-ohjeet

Hoidon tavoitteena Lammashaan muinaisjäännösalueella on röykkiöiden ottaminen esille niitä peittävän kasvillisuuden ja hakkuutähteen alta. Raivausjäte kasataan ja kuljetetaan pois paikalta. Jatkossa hoitoalueella tehdään vuosittain vesakon raivaus. Röykkiöiden päältä poistetaan kaikki vesova kasvillisuus, risut ja roskat. Myös tien varressa kasvava haapavesakko raivataan vuosittain. Opasteiden kuntoa seurataan ja niitä kunnostetaan tarvittaessa. Mahdollisesta ilkivallasta ilmoitetaan.

Lähestymisohjeet

Panelian kylän halki kulkevalta Paneliantieltä käännytään Loukomäentielle. Röykkiöt sijaitsevat tien varressa osoitteessa Loukovainiontie 5. Kadun varteen on mahdollisuus pysäköidä muutama auto.

Suositukset käytöstä

Kohde soveltuu hyvin matkailuun ja opetukseen. Kohteella on opastaulu.

Adoptoija: Euran työllisyyspalvelut

0 kommenttia aiheesta “Eura Panelian Lammashaka

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *