Introduction

Lappeenrannan museot käynnistää Adoptoi monumentti -toiminnan Etelä-Karjalassa

ihmisiä raivaamassa vesakkoa rinnemaastossa

Lappeenrannan museot käynnistää Adoptoi monumentti -toiminnan Etelä-Karjalassa

Adoptoi monumentti -toiminta laajenee vuoden 2023 lopussa Etelä-Karjalan maakunnan alueelle. Toimintaa koordinoi Lappeenrannan museot.

Adoptoitavat monumentit voivat olla monenlaisia kohteita, joilla on kulttuurihistoriallista tai maisemallista arvoa. Etelä-Karjalassa adoptoitaviksi sopivat esimerkiksi eräät arkeologiset kohteet, sotahistorialliset rakenteet ja muut monumentit.

Toimintaa pilotoidaan aluksi muutamalla kohteella, jonka jälkeen adoptoitavien kohteiden määrää lisätään vähitellen. Lappeenrannan museoilla korkeakouluharjoittelun lokakuussa aloittanut Paavo Jordman kertoo toiminnan käynnistämisestä: ”Museoiden kulttuuriympäristötiimi on ollut alustavasti yhteydessä mahdollisiin adoptoijiin, ja odotan mielenkiinnolla yhteydenpitoa heidän kanssaan”.

Jordman laatii museoharjoittelussa muun muassa mallipohjia adoptiosopimuksille yhdessä kulttuuriympäristötiimin kanssa. Hän opiskelee Turun yliopistossa etnologiaa, ja sijoittaa harjoittelun osaksi museologian sivuaineopintoja: ”Olen kiinnostunut alueellisten vastuumuseoiden kulttuuriympäristötyöstä, ja minua inspiroi nimenomaan paikallisyhteisöjen osallistaminen ympäristön vaalimiseen, hoitoon ja kehittämiseen. Uskon, että työ aiheen parissa Lappeenrannan museoilla on paitsi opettavaista minulle, myös merkityksellistä koko maakunnalle.”

Lisätiedot:

Kristiina Pesola
rakennustutkija
kristiina.pesola@lappeenranta.fi
040 654 0235

Paavo Jordman
museoharjoittelija
paavo.jordman@lappeenranta.fi
040 849 4275

0 kommenttia aiheesta “Lappeenrannan museot käynnistää Adoptoi monumentti -toiminnan Etelä-Karjalassa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *