Introduction

Messukylän lainaviljamakasiinista ensimmäinen adoptoitu rakennus!

Messukylän lainaviljamakasiinista ensimmäinen adoptoitu rakennus!

Tampereella Messukylän vanhan kirkon kiviaidan kyljessä sijaitsevalle lainaviljamakasiinille on löytynyt adoptoija. Messukylän perinneseura ry alkaa pitää huolta kaupungin omistamasta, pitkään tyhjillään olleesta makasiinista. Lainamakasiinista tulee näin Pirkanmaan, todennäköisesti koko Suomen ensimmäinen adoptoitu rakennus.

Adoptoi monumentti -toiminta käynnistyi maakuntamuseossa vuonna 2009, jolloin allekirjoitettiin ensimmäiset muinaisjäännösten hoitosopimukset. Nyt toiminta on laajentunut koskemaan myös rakennuksia ja muistomerkkejä. Esikuva toiminnalle on saatu Skotlannista. Toiminnan tarkoituksena on saada paikalliset asukkaat mukaan kotiseutunsa historiasta ja muinaisuudesta kertovien kohteiden hoitotyöhön maakuntamuseon antaessa tukea ja tietoa. Ennen kaikkea tavoitteena on herättää näkemään, miten merkityksellisiä paikkoja voi olla aivan lähiympäristössä.

Hoitotoiminta on vapaaehtoistyötä vanhojen rakennusten ja muinaisjäännösten parissa. Adoptoija ei omista kohdettaan, vaan huolehtii siitä, tarkkailee sen kuntoa, voi tutkia kohteen historiaa ja järjestää halutessaan siellä erilaisia tapahtumia. Adoptoituja kohteita on tällä hetkellä 12, vapaita hoitokohteita on tarjolla useita ympäri Pirkanmaata ja aivan uusia tulossa tarjolle vielä alkusyksyn aikana. Maakuntamuseo ottaa myös edelleen mielellään vastaan ehdotuksia uusista adoptoitavista kohteista.

Messukylän perinneseura järjestää juuri adoptoimallaan lainamakasiinilla ensimmäiset kunnostustalkoot 12.8.2014 klo 17 alkaen. Jatkossa seura järjestää makasiinilla kokouksia ja tarjoilee kirkkokahveja. Myös kesänäyttelyiden järjestäminen on mahdollista. Makasiinille on tarkoitus myöhemmin pystyttää myös rakennuksen historiasta kertova infotaulu.

0 kommenttia aiheesta “Messukylän lainaviljamakasiinista ensimmäinen adoptoitu rakennus!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *