Pirkanmaan adoptoitavat kohteet

Näsinpuiston laululava

Tampereen Näsinpuiston sulavalinjaisen pyöreä laululava on rakenteltaan avonainen, pyöreä katos. Katosta kannattelee 8 hieman yläpäästään ulospäin kallistuvaa pilaria. Lava on valettu betonista ja maalattu. Lattiatasanne ja sille johtavat askelmat on laatoitettu liuskekivillä. Lavalla on erikoinen akustiikka, pienninkin huudahdus kaikuu voimakkaasti. Vastikään kunnostettu laululava on rakennettu kaupungin toimesta ja se valmistui 1953.

Sijainti

Näsinpuisto on laaja hoidettu puistoalue Tampereen keskustan pohjoispuolella, Näsijärven rannan tuntumassa. Pyöreä laululava sijaitsee puiston keskivaiheilla, Peter von Nottbeckin 1800-luvun lopussa rakennuttaman asuinpalatsin Milavidan lounaispuolella.

Hoito-ohjeet

Adoptoijan tehtävänä on tarkastaa vuosittain laululavan kunto ja ilmoittaa mahdollisista muutoksista Pirkanmaan maakuntamuseolle. Lisäksi adoptoijan tehtäviin voi sopimuksen mukaan kuulua maalausta, graffitien poistoa ja ympäristön siistinä pitämistä.

Käyttö

Laululavaa voisi käyttää vaikkapa kuoron, pienen tanssiryhmän, yhtyeen tai teatteriporukan harjoitus- ja esiintymispaikkana.

Vastaa