Introduction

Talkoot Annikin kivikioskilla ke 28.5.2014 klo 14-18

Talkoot Annikin kivikioskilla ke 28.5.2014 klo 14-18

Pirkanmaan maakuntamuseon Adoptoi monumentti -toiminta järjestää rakennuksen kunnostustalkoot keskiviikkona 28.5. klo 14-18 Tampereella Tammelan kaupunginosassa sijaitsevalla Annikin kivikioskilla. Luvassa on muun muassa raivaamista, siivoamista, lattian purkua, uuden lattian rakentamista, ikkunoiden pesua, saranoiden ja lukkojen rasvausta, ilmanvaihdon uudistamista, maalin skrapaamista ja uuden sutimista. Sekä tietenkin lapionvarteen nojailua, jutustelua ja rentoa kahvittelua, kuten kunnon talkoissa kuuluukin!

Talkoot perustuvat maakuntamuseon perinnerakennusmestarin maaliskuussa kioskille tekemään kuntoarvioon. Tarkastuskäynnillä kioskin puulattian todettiin lahonneen todennäköisesti virheellisen rakenteen ja puutteellisen ilmanvaihdon takia ja sisäseinien maalipinnan hilseilevän, koska ne oli maalattu sisätiloihin tarkoitetulla maalilla, joka ei kestä kioskin kosteutta ja lämmönvaihteluita. Talkoissa 93-vuotiaan kioskin kuntoa heikentäneet ongelmat poistetaan ja rakennus kunnostetaan kestämään paikallaan vielä toisetkin 90 vuotta.

Talkoisiin on vapaa pääsy. Ensimmäisinä paikalle saapuvat 20 henkeä mahtuvat mukaan. Talkoisiin tarvitset vain säähän ja remppahommiin sopivat vaatteet, työhanskat ja vesipullon.

Tervetuloa pistämään 1921 valmistunut kivikioski kuntoon!

Kuntoarvio, talkoovakuutus, töiden suunnittelu ja ohjaus
Pirkanmaan maakuntamuseo, Adoptoi monumentti -toiminta

Materiaalit, työkalut ja ahkerien talkoolaisten kahvitus
Annikin Tähti ry

Talkoopaikka
Annikinkatu 1, 33500 Tampere
Tammelan kaupunginosa, Annikinkadun ja Salhojankadun kulma

Lisätietoja
Adoptoimonumentti(at)tampere.fi
puh. 040 800 7389

0 kommenttia aiheesta “Talkoot Annikin kivikioskilla ke 28.5.2014 klo 14-18

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *