Introduction

Kuulumisia Helsingin Adoptoi monumentti -vuodelta 2019

Kuulumisia Helsingin Adoptoi monumentti -vuodelta 2019

Vuosi 2019 on ollut jälleen vilkas vuosi Helsingin kaupunginmuseon Adoptoi monumentti -toiminnan saralla – adoptoitujen kohteiden listalle on tullut kahdeksan uutta kohdetta! Näistä suurin osa on ensimmäisen maailmansodan aikaisia venäläisten rakennuttamia linnoitteita, joita Helsingistä löytyy runsaasti. Linnoitekohteet sijaitsevat Keskuspuistossa (Ruskeasuo, Paloheinä, Pirkkola ja Maunula) sekä Pohjois-Haagassa Runar Schildtin puistossa ja Kannelmäessä. Osa adoptioryhmistä aloittaa käytännön hoitotyöt vasta ensi kevään puolella, mutta muutama ryhmistä on aloittanut aktiivisen hoitotyön viime kesän aikana, kuten Friskis & Svettis -urheiluseura, joka on käynyt ahkerasti siivoamassa Maunulassa sijaitsevaa komeaa linnoitetta ja sen ympäristöä. Ensimmäisen maailmansodan aikaisten linnoitteiden lisäksi on solmittu adoptiosopimus Lauttasaaressa sijaitsevasta 1800-luvun jälkipuoliskon aikaisesta tykkipatteriin kuuluvasta ruutikellarista Lauttasaari-Seuran kanssa.

Helsingissä on adoptoitu myös ensimmäinen rakennus: Käpylä-Seura otti hoitaakseen Käärmetalon edustalla seisovan 1940-50-luvun vaihteen lippakioskin ja on aloittanut sen kunnostustyöt ensi vuonna vietettävän Käpylän 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi. Muita adoptoitavia rakennuskohteita on Helsingissä 1900-luvun alkupuoliskon aikainen Villa Tefken huvilan uimahuone, Sinebrychoffin puiston torni 1800-luvulta sekä Tuomarinkylän kartanoon kuuluva huvimaja.

Keväällä julkaistiin kaupunginmuseon tuottama video, joka esittelee Pakilan ala-asteen adoptoi monumentti -toimintaa ja hoitotyötä. Video tehtiin yhteistyössä museon ja Pakilan ala-asteen oppilaiden ja opettajien kanssa.

Vuoden 2019 aikana on myös jaettu tietoa Adoptoi monumentti -toiminnasta yli kymmenessä eri tilaisuudessa ja yleisötapahtumassa ja tavoitettu runsaasti uutta yleisöä. Lämmin kiitos kaikille toiminnassa mukana olleille ja oikein hyvää vuodenvaihdetta!

SONY DSC

 

 

  SONY DSC
SONY DSC

0 kommenttia aiheesta “Kuulumisia Helsingin Adoptoi monumentti -vuodelta 2019

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *